Haber

Taşdelen: “15 Mayıs’ta Türkiye hak ettiği Cumhurbaşkanı’na kavuşacak”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 15 Mayıs sabahı CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne taşıyacaklarını söyledi. Taşdelen, “Ve güzel ülkemiz artık hak ettiği Cumhurbaşkanı’na kavuşacak” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in sahipliğinde düzenlenen iftarda CHP İl ve İlçe Müdürleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri ile Çankaya muhtarları öne çıktı. Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde verilen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Taşdelen, şunları söyledi:

Önce Cumhurbaşkanlığı adaylığını paylaştık

“Bizim bir özelliğimiz var. Nitekim Genel Önderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını kamuoyu ile ilk biz paylaştık. 4 Haziran 2021. Yenilenen Çankaya ilçe binamızın açılışında ilk olarak genel başkanımızı otobüste Başkan olarak Çankaya’ya taşıyacağımızı duyurmuştuk. Ramazan ayındayız. Allah gönlümüze göre verdi. Ama bu ilk aşama. Adaylık aşaması bir.

Türkiye hak ettiği Cumhurbaşkanı’na kavuşacak

15 Mayıs sabahı uyandığımızda Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olarak hep birlikte Çankaya Köşkü’ne taşıyacağız. Ve güzel ülkemiz artık hak ettiği Cumhurbaşkanı’na kavuşacak. Hak ettiği insanların gücünü alacaktır. Artık bu ülkenin kaynakları 3,5 kişiye değil, tüm insanlara akacak. Ve ülkemiz yeniden demokrasiyle buluşacak. Özgürlüklerle buluşacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yeni bir Türkiye kurulacaktır. Bunu her zaman birlikte yapacağız. Önümüzde 41 günlük bir süreç var. Bu 41 günde hep birlikte çok çalışacağız. Durmadan çalışacağız.

Kemalist, liberal, sosyal demokrat bir Cumhurbaşkanımız olacak.

İşimiz hem zor hem de kolay. İşte bu yüzden kolay. Bir halk çocuğunu Cumhurbaşkanı yapacağız. Hayatı zorluklarla geçti, ilkokul öğrencisiyken, öğretmeni 23 Nisan şiirini okumak için ‘yarın önlüğünü giy’ deyince, önlüğü olmadığı için gömleğiyle gitti. ertesi gün başka bir öğrencinin gömleğini giyip şiirini okudu, emeğiyle, tırnağıyla her yere geldi, Yasak lokmayı geçmemiş, yüreği şerefli, yiğit bir Anadolu insanını Başkan yapacağız. Bu anlamda dimdik ve gururlu duruyoruz. Çünkü 13. Cumhurbaşkanımız Kemalist olacak. 13. Başkanımız özgürlükçü olacak. 13. Cumhurbaşkanımız sosyal demokrat olacak. Yani işimiz kolay.

Her yolun mübah olduğuna inanan bir yapı

Ama bir yandan işimiz sorun. Neden sorun? Çünkü demokrasiden nasibini almamış, iktidara gelmek için her yolun mübah olduğuna inanan ve bu anlamda her durumu kötüye kullanan bir yapıyla karşı karşıyayız. Ama asla kırgınlık göstermeyeceğiz. Ne kadar medya güçleri olursa olsun, ne kadar güçleri olursa olsun, hiçbir yılma göstermeden hep birlikte bu çabayı göstereceğiz. Ve deneyeceğiz.

Biz omuz omuza durursak bu dağın önünde kimse duramaz.

Güç birlikten geçer. Güç, ortada olmaktan gelir. Güç elden ele gelir. Güç omuzdan omuza gelir. Biz omuz omuza, el ele dururken bu dağın önünde kimse duramaz. Çünkü biz Kemalistler, devrimciler, sosyal demokratlar, dürüst yürekler, gücümüzü birlikten alıyoruz. Gücümüzü kalbimizden alıyoruz. Gücümüzü bileğimizden alıyoruz. Ve gücümüzü Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığından alıyoruz. Yaklaşan o güzel günlere olan inancım ve 15 Mayıs sabahı sökecek olan o güzel şafağa olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yaşasın birliğimiz, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk’ün nuru.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu