Ekonomi

Türk moda sektörü İtalya’ya ihracatını 1 milyar dolara çıkaracak

Yılda 823 milyon dolar ihracat ve 20 milyar dolara yakın ithalat yapan İtalya’ya ihracatını 2022’de 1 milyar dolara taşıyacak.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde, Türkiye’nin değerli ticaret ortaklarından İtalya’ya İtalyan Alım Heyeti düzenledi. 6-9 Mart 2023 ortasında.

İtalya’daki ünlü markalar tasarım yönümüzü takdir ediyor

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Lideri Burak Sertbaş, İtalya’nın 2022’nin 11 aylık döneminde toplam 19.4 milyar dolarlık hazır giyim ithalatı yaptığını açıkladı.

“Türkiye, İtalya’nın yaklaşık 20 milyar dolarlık ithalatının yüzde 4,2’sini gerçekleştiren en büyük 7’nci tedarikçi konumunda. İtalya geneline hazır giyim ihracatımız 2022 yılında yüzde 23 artarak 823 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı zamanda ülkemizin 7. büyük pazarı konumundadır. 2022’de yüzde 27 artışla 92 milyon dolar ile Ege Bölgesi’nin en büyük 5’inci ticaret ortağı konumunda. İtalya Satın Alma Heyetimizde 33 üretici üye firma müzakerelere katılırken, İtalya’dan 9 alıcı yer aldı. 200’e yakın ikili görüşme yapıldı. İtalyan alıcılar da firmalarımızın tesislerini birebir ziyaret etti. İtalya ile Türkiye arasında pek çok benzerlik var. İtalya’daki ünlü markalar bizden çok alıyorlar, tasarım yönümüzü de beğeniyorlar. Kısa sürede ülkemizin İtalya pazarındaki payını artırmayı ve ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Hollanda ve ABD

EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, “İtalyan alım heyetinin şirketlerimiz adına başarılı geçmesi bizi çok mutlu etti. Dünyadaki durgunluktan etkilenmemek için en güçlü pazarımız olan Avrupa ve hedef pazarımız olan ABD’ye yönelik agresif bir pazarlama stratejisi oluşturuyoruz. Şubenin önde gelen fuarları PV Manufacturing Paris ve Münih Fabric Start the Source için milli katılım organizasyonu düzenledik. Temmuz ayında bu fuarların ikincisine de katılacağız. Ocak ayında yurt içinde ilk kez PV Manufacturing New York fuarına katıldık. Temmuz ayında bu fuara ikinci kez katılacağız. Kıymetli pazarlarımızdan biri olan Hollanda için sektörel bir ticaret heyeti düzenlemek için çalışmalarımız devam ediyor. Sonbaharda bir ABD Sektörel Ticaret Misyonu düzenlemeyi planlıyoruz.” söz konusu.

Türkiye, hazır giyim kategorisinde dünyanın en değerli tedarikçileri arasında ikinci sırada yer alıyor

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Şahika Aşkıner, “Just Style tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye hazır giyimde dünyanın en değerli tedarikçileri arasında ikinci sırada yer alıyor. -giyim kategorisi. Bunun nedeni, ülkemizin fiyat-tarife avantajı, sürdürülebilirlik ve izlenebilirlik, üretim kalitesi, verimlilik, teslim süresi, güvenilirlik, katma değerli işler üretebilme, sipariş büyüklüğü esnekliği ve müşteriye yakınlık gibi konularda rakiplerine göre avantajlı olmasıdır. Avrupa ülkeleri için pazar. Türkiye ile daha önce iş ilişkisi olan iş ortaklarımız, esasen ülkemizin avantajlarını biliyorlar. Ege İhracatçı Birlikleri’nin İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası ile ortaklaşa düzenlediği 2006, 2008, 2010 ve 2011 yıllarında İtalyan Alıcılar ve B2B görüşmelerine 41 İtalyan firması katıldı. Prada, Giorgio Armani, Coin, Katılımcıların ortasında Tüfek, Miroglio, Gilmar, Monnalisa, Mafrat, Zegna.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberosmancik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu