Haber

Suruç’u okçulukta Down sendromlu Yunus temsil edecek

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan down sendromlu genç Yunus Coşkun, okçuluktaki başarısıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Yunus, özel gereksinimli sporcuların katılacağı turnuvalarda Suruç’u temsil edecek.

Suruç ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki down sendromlu Yunus Coşkun, algısı, pratiği ve zekası ile okçulukta büyük başarılar elde etti. Kısa süre önce başladığı okçulukta hedefleri isabetli vuran Yunus, antrenörlerinden de tam not alıyor. Harran Üniversitesi Suruç Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Serhan Güngör’ün 83 öğrencisinden biri olan Yunus, çok sevdiği okçuluk eğitimine zamanında giderek eğitim alıyor. Antrenmanlarını aksatmadan söylenenleri tek tek uygulayan Yunus, kısa sürede gösterdiği başarı ile özel gereksinimli sporcuların katıldığı turnuvalarda Suruç’u temsil etmeye hak kazandı. Arkadaşlarıyla uyum içinde antrenmanlarına devam eden Yunus, antrenörlerine ve kendisine destek olan arkadaşlarına teşekkür etti.

Suruç Meslek Yüksekokulu Öğretmenliği Sorumlusu Serhan Güngör, Yunus’un algısal zekasının çok yeterli olduğunu ve kısa sürede çok şey geliştirdiğini söyledi. Güngör, “Geleneksel okçuluk eğitimi verdiğimiz 83 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin bir kısmı Suruç İlçe Gençlik Müdürlüğü bünyesinde hizmet alıyor, bir kısmı da Harran Üniversitesi BESYO’da. Spor Spor salonunda antrenman yapıyorlar. Öğrencilerimize özellikle okçuluğu her şeyden önce yerde öğretiyoruz. Daha sonra bunu binicilik ile birleştirip klasik sporumuz olan atlı okçuluk ile devam ediyoruz. Burada amacımız sınır illerimizden biri olan Şanlıurfa’da farkındalık yaratmak. Öğrencilerimiz arasında özel gereksinimli bireyler de bulunmaktadır. Yunus da onlardan biri. Yunus’un başlaması çok uzun sürmedi ama çok hızlı bir gelişme gösterdi. Kısa sürede söylenen her şeyi algılayıp uygulayabilmektedir. Başarısında ve eğitimimizin ilerlemesinde bize çok yardımcı oluyor. Olayları diğer sporcularımızdan çok daha hızlı anladı ve uyguladı. Özel gereksinimli bireylerin katıldığı yarışmalarda Yunus’u Suruç’u temsilen göreceğiz. Umarım yakında olur. Takviyesini hiçbir zaman esirgemeyen Suruç için çalışmalarımıza her zaman destek olan başta Kaymakamımız Kenan Aktaş olmak üzere Suruç Belediyesi ve Suruç Kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum.” – ŞANLIURFA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu