Haber

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklanan polis memurlarının ifadesi

Eski Dava Daireleri Başkanı Doç. Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve kaçak tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan nakliye aracıyla Ankara’ya getirdikleri belirlenen iki özel harekat polisinin ifadeleri ortaya çıktı.

Asuman Aranca’nın T24’ten edindiği bilgiye göre, Polis memurları Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak, 10 gün önce tanıştıkları tetikçi Özyağcı’nın kendisini farklı isimle tanıştırdığını belirterek, “Ankara’ya eğlenmeye gidiyorduk. Gerçek adını sonradan öğrendiğimiz Eray Özyağcı bize ‘Hastam var sizinle gelebilir miyim masrafa ortak olayım’ dedi. Kabul ettik. Onu Ankara’ya bıraktıktan sonra birkaç eğlence mekanını gezdikten sonra İstanbul’a döndük. Eray’ın adını ve tetikçi olduğunu gözaltına alındığında öğrendik” dedi.

TUTUKLU SAYISI 10 OLDU

Doç. Dr cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tetikçiyi taşıyan motosikleti kullanan Vedat Balkaya ile MHP İl Yönetimi listesinden çıkarılan Ufuk Köktürk’ün de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Dün tutuklanan 4 kişi arasında yer alan ve diğer suçlardan arama kararı bulunan firari tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul’dan bir nakliye aracıyla Ankara’ya getirdiği öğrenilen özel harekat polisleri ortaya çıktı.

‘ERAY’IN KİM OLDUĞUNU TUTUKLUKTA ÖĞRENDİK’

Tutuklanan polis memurları Aşkın Mert Gelenbey ve Murat Can Çolak, olaydan 10 gün önce Ankara’ya geldikleri nakliye aracının sahibi Mustafa Uzunlar’ın işlettiği otoparkta tetikçi Özyağcı ile görüştüklerini iddia etti, ancak Özyağcı kendini bir isimle tanıttı. farklı isim. Polislerin eğlenmek için Ankara’ya geleceğini öne sürerek, otomobilini almak için Uzunlar’ın Ataşehir’de işlettiği otoparka giderek, “Bu sırada Özyağcı geldi. Bir hastası olduğunu söyleyerek ‘Hastamı görmek için sizinle Ankara’ya gelebilir miyim? Ben de masrafa ortak olurum’ dedi. Biz de kabul ettik. Eray Özyağcı’yı Ankara’da bıraktıktan sonra birkaç yer gezdik ve aynı gece döndük. Eray’ın kim olduğunu gözaltına alındığımız gece öğrendik. olayla ilgisi yoktur” dedi.

‘DODO TANITILDI’

Soruşturma kapsamında önceki gün tutuklanan nakliye aracının sahibi Mustafa Uzunlar’a emniyetteki ifadesinde özel harekat polisleri Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey’i tanıyıp tanımadığı sorulduğunda, “ Bu kişiler 27 Aralık günü otoparkımızda bulunan 61 OF 0609 plakalı nakliye aracını almaya geldiklerinde Dodo lakaplı Doğukan Çep geldi. Adı geçen kişi otoparkımızdaydı. Bu kişileri polis olarak tanıttı. Gelen 2 kişi vardı. İkisi de polis dedi. Hatta bir tanesinin Özel Harekat’ta çalıştığını söyledi” dedi.

‘POLİS DİREKTÖRÜNDEN BİRİ’

Uzunlar dedi ki:

“27 Aralık günü işlettiğim Ataşehir’deki otoparka saat 15.00 sıralarında tek başıma geldim. İş yerime geldiğimde Dodo lakaplı Doğukan Çep de otoparktaydı. Kendisiyle sohbet ederken Ankara’da düğün olduğunu, düğün sahibine hediyelerini vermek için arabaya ihtiyaçları olduğunu, hatta iki polis arkadaşıyla Ankara’ya gideceğini, polisin geleceğini söyledi. yakında otoparka. Daha sonra Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey isimli polis ekipleri geldi. Israr üzerine aracı vermeyi kabul ettim. Araba temiz olsun diye arabayı bizim otoparkta yıkattım. Bu sırada “Papi” lakaplı Eray Özyağcı da otoparka geldi. Araçtaki kişisel eşyalarımı aldım. 27 Aralık günü 16:30-17:00 saatleri arasında aracı otoparkta kendilerine teslim ettim. Hatırladığım kadarıyla polislerden biri direksiyona geçti, diğeri ve Eray araca bindi. Doğukan’a ‘sen de gidecektin’ dediğimde ‘hayır ben kalacağım, arkadaşlar gelip gidecek’ dedi. Sonra spor yapmak için spor salonuna gittim. 28 Aralık’ta otoparka geldiğimde aracın otoparkta olduğunu gördüm. Çalışan işçiye sorduğumda ise kendisini polis olarak tanıtan siyah saçlı polisin sabah 09:28 sıralarında aracı getirip kendi haline bıraktığını öğrendim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu