Haber

Öğrenciler Karnelerini İstanbul’da Aldı

İstanbul’daki öğrenciler 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sonunda karnelerini aldılar.

Zeytinburnu Fatma Süslügil İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene İstanbul Valisi Davut Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy katıldı.

Törende öğrencilerle sohbet eden Vali Gül, öğrencilere sömestr tatilinde kitap okumalarını, şehri gezmelerini ve akrabalarını ziyaret etmelerini tavsiye etti.

Türkiye’nin insanlı uzay görevi kapsamında uzaya ilk Türk astronotunu gönderdiğini hatırlatan Gül, bundan herkesin gurur duyması gerektiğini söyledi.

Gül daha sonra öğrencilere karne ve ikram dağıttı.

“Öğrencilerimize teşekkür ediyorum”

Tören öncesinde basına açıklama yapan Gül, eğitim-öğretim yılının birinci döneminin bitmesiyle birlikte yarıyıl tatilinin başladığını söyledi.

İstanbul’da 7 bin 700 sınıfta yaklaşık 171 bin öğretmenin 3 milyona yakın öğrenciye eğitim verdiğini belirten Gül, “Öğretmenlerimize, öğretmenlerimize destek olan velilerimize ve şüphesiz öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İkinci yarıyılın da hayırlı olmasını diliyorum. Bir önceki döneme göre daha iyi, daha başarılı, daha huzurlu bir dönem oldu.” “Biz de orada olacağız. Emeği geçen tüm eğitim paydaşlarına teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Bir gazetecinin ders saatleri ile ilgili sorusuna yanıt veren Gül, sabah ve öğleden sonra ikili eğitim verilen okullarda uyulması gereken belli bir ders saati bulunduğunu belirtti.

Gül, derslerin sabah 1 saat geç başlaması durumunda akşam 1 saat geç biteceğini belirterek, şöyle konuştu:

“Dolayısıyla hepinizin bildiği gibi kış aylarında günler kısaldıkça bu tür sorunlar ortaya çıkıyor. Olması gereken tek eğitime geçmek. Arkamızda gördüğünüz okul gibi birçok okul yapılıyor. İnşallah ne zaman olur? Okullarımızı tamamladığımızda hem Milli Eğitim Bakanlığımızın İstanbul’da yatırımı yaptığı okullarda hem de hayırseverlerimizle çocuklarımız tek eğitime geçecek. Bu anlamda sorun var.”

Öte yandan il genelindeki okullarda 2 milyon 985 bin 983 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu