Ekonomi

Kamu çalışanına yapılan zamdan sonra memur da zam istiyor

Memur-Sen Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, kamuda görev yapan 700 bini aşkın kamu personelinin mali ve sosyal haklarını belirleyen Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü değerlendirildi.

Memur-Sen’in kamu görevlilerinin mağduriyetlerini, beklentilerini, endişelerini ve kayıplarını her koşul ve koşulda tazmin etmeyi ve düzenlemeyi taahhüt ettiği kaydedildi.

“Gerekli paradigma değişikliğinin toplu sözleşme düzeninde ve süresinde şart olduğunu kuvvetle vurguluyoruz. Sendikal emeğimizin kazancı olan enflasyon farkının ileride doğabilecek zararların sigortası olduğunu belirtiyoruz.” enflasyon tazminatının bir tercih değil, geçmiş kayıpların tazmini için bir kural olduğunu fiili ve fikri düzeyde her süreçte gündeme getiriyoruz. haklarını teslim etmek bizim görevimizdir.’ Söz, 1 Mayıs’ta konuştuğumuz konuşma ve sorunun görüldüğünün bir işaretidir.”

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yeni yılın prestijiyle memur ve işçi arasındaki makas açıldı, kurumlardaki çalışma barışı bozuldu, zam için zaman kaybetmeden ve telafi açısından temmuz ayını beklemeden gerekli düzenlemeler yapılmalı” bozulan bu yapı için mevcut durumun sürdürülemez olduğu bilinmelidir.Memur-Sen olarak bu bedelin çalışma barışını bozduğunu belirterek, “Bu adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini defalarca tekrarlıyoruz. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacağı açıktır.”

polatli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu