Sağlık

İçe Dönük Çocuklara Nasıl Davranılır?

İçedönük çocuklarla ilgili konuşan Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek değerli bilgiler verdi.
İçedönüklük, çocukların dış dünyadan gelen uyaranlardan ziyade iç dünyalarındaki duygulara odaklandıkları bir kişilik özelliği olarak tanımlanmaktadır. İçe dönük çocuklar sosyal ortamlarda yorulabilir, yalnız kalmayı tercih edebilir, gözlem ve analiz etme eğiliminde olabilirler.

İçe Dönük Çocuklara Fırsatlar Sunulmalı ve Desteklenmeli

İçedönüklüğün nedenleri arasında genetik yatkınlık, baskıcı ebeveynler, aile içi şiddet, duygusal yoksunluk, başarısızlık korkusu, küçümseyici tutumlar ve gerginlik sayılabilir. İçe dönük çocuklara nasıl davranılması gerektiği söz konusu olduğunda onların hazırlıklı olmalarını sağlamak, onları anlamak, onlara zaman tanımak ve onları zorlamamak önemlidir. İçe dönüklük çocukların hayatında değerli bir rol oynayabilir. Bu nedenle çocukların içe dönüklükle baş etmelerine yardımcı olacak birçok farklı sistem vardır. Örneğin çocukların kendilerine güvenmelerini, anlamalarını, zaman vermelerini ve zorlamamalarını sağlamak önemlidir. Ayrıca çocukların sosyal becerilerini geliştirebilmeleri için onları sosyal ortamlara dahil etmek, fırsatlar sunmak ve desteklemek de önemlidir.

İçe Dönük Çocukların Kendilerini İfade Etmelerine Yardım Edilmeli

Uzman Klinik Psikolog Hatice Börek, ”    İçe dönüklükle başa çıkmanın bir başka yolu da çocukların kendilerini ifade etmelerine yardımcı olmaktır. Bu, çocukların duygularını ifade etmelerine, fikirlerini paylaşmalarına ve kendileri hakkında konuşmalarına yardımcı olmak anlamına gelir. “Bu, çocukların özgüven kazanmalarına ve kendilerini ifade etmelerine yardımcı olabilir” dedi. (BSHA / Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

aladagajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu