Haber

COD İstanbul Steam’de yayınlanacak

Oyunun demosunu haziran ayında oyuncuların beğenisine sunan ve Steam Fest’te 25 bin anlık kullanıcı tarafından izlenen COD İstanbul oyunu, 15 Eylül’de Steam’de yayınlanacak.

5Deniz çatısı altında geliştirilen M11 Studio’nun yeni oyunu Compass of the Destiny: İstanbul (COD İstanbul), aynı zamanda Türk geliştiriciler tarafından geliştirilen ilk Osmanlı İstanbul temalı oyun olma özelliğini de taşıyor. Geçtiğimiz günlerde oyunun sinematik ve oynanış fragmanları oyuncuların beğenisine sunuldu.

Geliştiriciler, İstanbul’un Avrupa yakasını o dönemin estetiğine ve mimarisine uygun olarak yeniden tasarladıklarını belirtiyor. Kader Pusulası: İstanbul’da Küçük Piyale, Şişhane, Galata gibi pek çok bölge olacak.

Kader Pusulası: 17. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu’nun, gizemlerinin ve gerçek tarihi olaylarının araştırılacağı İstanbul, Fıtrat’ın yolunu açacak pusulanın rehberliğinde gelişiyor.

Yerel geliştiricilere destek olmak için oyunu zaten Steam’deki istek listenize ekleyebilirsiniz.

Compass of the Destiny, Türkiye’de türünün ilk örneği olan izometrik bir Aksiyon/RPG oyunudur. Fitrat (Zindan) ve pusula gibi kendine özgü mekanikleri barındıran oyun, Unreal Engine 5 kullanılarak geliştirildi.

Oyun, Müneccim Ahmed Dede gibi tarihi şahsiyetlerle etkileşime geçerek gerçek tarihi ve hikayeleri deneyimleme şansı sunuyor. Oyuncular, Venedik-Osmanlı bağını yakından gözlemleyerek kahramanlarının hikâyesini şekillendiriyor.

COD İSTANBUL İÇİN 7 DİLDE YERELLEME

COD İstanbul oyunu için Türkçe seslendirmelerin yanı sıra İngilizce, İspanyolca, Rusça, Çince, Arapça, Hintçe ve Almanca lokalizasyonları da yapıldı. Bu haliyle kültürel unsurlarımız ve tarihi motiflerimizin bir bilgisayar oyunu aracılığıyla farklı coğrafyalardan yüzbinlerce oyuncuya ulaşması hedeflenmektedir. Geliştiriciler, oyunun Türk dizilerinin başarılı olduğu ülkelerde pazarlanması için özel çaba göstereceklerinin altını çiziyor.

Oyunun müzikleri ise müzisyen Yağız Oral tarafından bestelendi.

Yağız Oral aynı zamanda 2022 Katar FIFA Dünya Kupası’nın resmi tanıtım müziği ve birçok film ve dizinin müziklerinin bestecisi olarak da biliniyor. Oyun, Müneccim Ahmed Dede gibi tarihi şahsiyetlerle etkileşime geçerek gerçek tarihi ve hikayeleri deneyimleme şansı sunuyor. Oyuncular, Venedik-Osmanlı ilişkisini yakından gözlemleyerek kahramanlarının hikâyesini şekillendirebilecekler.

M11 STÜDYO VE 5DENİZ HAKKINDA

M11 Studio, Ankara merkezli bir oyun geliştirme stüdyosudur ve özellikle Ronin: Two Souls oyunuyla tanınmaktadır. Özellikle Uzakdoğu kültürü meraklıları oyuna büyük ilgi gösterdi. Hikaye anlatımına ve etkileşimli deneyimlere olan tutkusuyla stüdyo, eğlencenin sınırlarını zorlayan benzersiz ve büyüleyici oyunlar yaratmayı hedefliyor.

5Deniz; 2016 yılında Ankara’da kurulmuş bir dijital oyun dağıtım şirketidir. Şirket, video oyunları, hediye kartları, ödeme kartları, yazılım lisansları, e-kitaplar ve daha fazlasının dağıtımında uzmanlaşmıştır. 5Deniz’in Capcom, PlayStation Studios, Frontier Developments, Iceberg Interactive, Take-Two Interactive, Warner Bros ve TinyBuild gibi 60’tan fazla oyun yayıncısıyla resmi iş ortaklığı bulunuyor.

REKLAM YAYINI

Kaynak: ANKA / Teknoloji

haber-cicekdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu