Haber

Tonguç Çoban kimdir?

Tonguç Çoban 1967 yılında Artvin’de doğdu. Giresun Eynesil nüfusuna kayıtlıdır. İlkokulu Giresun’da, ortaokul ve liseyi Samsun Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 1985 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olarak İstanbul’a geldi.

1990 yılında üniversiteden mezun oldu. Mezun olduktan sonra sendikal alanda uzman olarak çalışmaya başladı. 1994-2006 yılları arasında Türkiye Devrimci Personel Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkan Danışmanı, Araştırma ve Eğitim Dairesi Başkanlığı ve Uluslararası İlişkiler Danışmanı olarak görev yaptı.

2006-2014 yılları arasında araştırma sektöründeki çeşitli firmalarda yönetici olarak çalıştı; Küresel araştırma firması Ipsos’ta Sosyal Araştırmalar Enstitüsü’nün kurucu genel müdürüydü. 2014 yerel seçimlerinde CHP Şişli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Sözcüsü ve Yönetim Kurulu üyesi oldu.

2019 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı ve İlçe Belediyeler Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. 2019 yılında CHP İstanbul Yerel Yönetimler Danışmanı Tonguç Çoban, İstanbul Halk Ekmek Un ve Un Maddeler Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş.’nin yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu