Haber

Tatvan’da “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı köyünde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı” düzenlendi.

Yoncabaşı İlkokulu ve Ortaokulu tarafından köydeki taziye evinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Türkiye’de çeşitli tarihlerde darbeler olduğunu, son olarak 15 Temmuz’da hain bir girişim olduğunu söyledi.

Ülkede iktidarı değiştirmenin yolunun, halkın özgür iradesiyle sandıkta kullandığı oydan geçtiğini belirten Korkmaz, “Darbe, ülkenin siyasi istikrarının yanı sıra ekonomik istikrarına ve Türkiye’deki prestijine de zarar verecektir. uluslararası arenada milletin vergisiyle aldığı silahları millete doğrulttular milletimizin darbe denen laneti tarihin çöp kutusuna atması lazım bu ancak büyük bir direnişle olur biraz önce izlediğimiz slaytta millet siper alıyordu tanklara, toplara, uçaklara karşı tereddütsüz vücutlarını.Bundan sonra ülkemizde hiç kimsenin darbe yapmaya gücü yetmez.Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz.” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi olaylarına ilişkin görüntülerin gösterildiği programda, Başmüfettiş Bahattin Taş ve İlçe Emniyet Müdürlüğü öğrencileri şiir okudu. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Fatih Kuluöztürk de insansız hava araçları hakkında bilgi verdi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, milli eğitim şube müdürleri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu