Ekonomi

Tatilbudur Uzakrota Seyahat Zirvesi’nde Sektörü Değerlendirdi

Seyahat acenteleri, havayolu şirketleri, oteller üzere farklı kesimlerden firmaların ve girişimcilerin iştiraki ile gerçekleşen 2022 Uzakrota Summit Global’de seyahat dalında öncü Tatilbudur da oturum sponsoru oldu. Türkiye’de ve yurt dışında kıymetli turizm destinasyonlarında kaliteli tatil tecrübelerine aracılık eden Tatilbudu; 2022 turizm dönemi ve 2023 turizm dönemine ait beklentileri ve yatırım fırsatlarını Tatilbudur CEO’su Onur Otruş ile kıymetlendirdi.

Turizm bölümü için itibarlı tertiplerin başında gelen Uzakrota Summit Küresel 2022 29 Kasım Salı günü gerçekleşti. Turizmin seyahat dalında öncü şirketlerinden Tatilbudur; bölümün kıymetli bu tertibine oturum sponsoru olarak katıldı. Firmayı oturumda CEO Onur Otruş temsil etti. 2022 ve 2023 turizm dönemlerine dair değerlendirmelerini 10.000’e yakın konuk ile paylaşan Otruş yeni yatırım planları ve fırsatlarına da değindi.

Tatilbudur CEO’su Onur Otruş; bölüm değerlendirmesinde “Ekonomik tablo içerisinde yılın kazananını turizm sektörü, sektörün kazanan ürün grubu ise “Her Şey Dâhil” kavramı. Erken rezervasyonun avantajını deneyimleyen tüketici yeni yıl için rezervasyon ön taleplerini beklenenden evvel gerçekleştiriyor. 2022 yılında olan enflasyonist tesirin 2023 yılında da devam edeceğini gözlemliyoruz. Oteller ise geçen yıldan farklı olarak Avrupa ve başka pazar fiyatlarına da Euro cinsinden 12-20 aralığında değişen artırımlar yaptılar. Tüm bunlara bakıldığında Kasım ayından döneme kadar oluşan otel maliyet enflasyonunun kendi iş ortaklarımızdan elde ettiğimiz bilgilere nazaran 92 olduğunu ölçümledik.” Sözlerine değindi.

Tatilbudur olarak 2023’te yatırımlarını AR-GE’ye ve dijitaleşmeye ayırdığını belirten Otruş; “Web sitemizde ara yüzümüzü yeniledik, mobil uygulamamızı güncelledik. Misafirlerimizin büyük çoğunluğu ile online kanallar üzerinden bir araya geldiğimiz için bu alandaki yatırımlarımızı sürdürmeyi planlıyoruz.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu