Haber

Süleymancılar, Amazonlarda yaşayan çocukları Kütahya ve Tarsus’a getirdi.

Brezilya’da yaşayan Abdülhakim Tokdemir ve grubunun Kolombiya’nın sonundaki Amazon köylerinde yaşayan çocukları Süleymancılar tarikatı adına Manaus’taki dernek binasına ailelerine belge imzalatarak getirdikleri ortaya çıktı. çıktı. Tokdemir hakkında Brezilya’da soruşturma başlatıldığı belirtildi.

‘BREZİLYA’DAYIM, İNCELEME VAR KONUŞAMIYORUM’

Artı Gerçek’ten Hale Gönültaş’ın ulaştığı Tokdemir, “Ailemle Brezilya’dayım. Burada (Brezilya) zaten oturma iznim var. Şu anda Brezilya polisi beni soruşturuyor. “Önce seninle konuşmak için izin almam gerekiyor,” dedi. Tokdemir sonraki aramaları geri çevirdi.

Gönültaş’ın ulaştığı resmi belgelere göre Abdülhakim Tokdemir, 2015, 2018 ve 2019 yıllarında üç kez Brezilya’ya sığınma başvurusunda bulundu. Dernek için Manaus şehrinde iki katlı bahçeli bir bina kiralandı. Brezilya makamları, Tokdemir’in iltica başvurusunu 4 Haziran 2021’de kabul etti.

İSİM DEĞİŞTİRİP MÜSLÜMAN YAPILACAKLAR

Süleymancılar’ın da desteklediği grup, Amazon yerlilerinin yaşadığı Kolombiya sınırına giderek burada günlerce kaldıkları köylerde yaşayan Amazon aileleriyle vakit geçiriyor. Tokdemir ve ekibi, ailelerinin güvenini kazandıktan sonra daha uygun koşullarda yaşayabilmeleri için çocukları Manaus şehrine götürmek ister. Çocukların ebeveynlerinden basılı bir izin belgesi alırlar. Tokdemir ve ekibi, bir günlük gezilerinin sonunda çocukları Amazon’dan Brezilya’nın Manaus kentine getiriyor.

Çocuklar Manaus’taki dernek binasında yatılı olarak kalıyorlar. İsimleri, Muhammed, Hüseyin, Ahmet gibi Türkçe isimlerle değiştiriliyor. İslami eğitimin yanı sıra çocuklara üç yıl boyunca Arapça ve Türkçe eğitim verilmektedir. 4 ile 17 yaş arasındaki Hıristiyan çocuklar din eğitimi merkezinde “İslam” oluyor. Çocukların Müslüman olması için “Kelime-i Şehitlik” ritüeli bizzat Tokdemir tarafından yapılmaktadır.

KÜTAHYA VE TARSUS’A GÖNDERİLDİ

Çocukların geçen yıl Şubat ayında Tokdemir’in grubuna mensup iki kişi tarafından “eğitim vizesi” ile Türkiye’ye getirildiği, Brezilya Büyükelçiliği’nin vize bölümü tarafından çocuklara “eğitim vizesi” verildiği öğrenildi. Hindi. Çocuklardan biri 15, dördü 17 yaşında. 15 yaşındaki Brezilyalı çocuk Kütahya’ya, diğer 4 çocuk ise Tarsus’ta Süleymancılar’a bağlı okullara yerleştirildi. Brezilya’dan getirilen çocuklardan Mathias’ın Kütahya’daki Siteler Öğrenci Yurdunda kaldığı ve adının Yusuf olarak değiştirildiği öğrenildi. Brezilyalı çocuklardan dördünün Tarsus’ta bulunan Yer Ortadoğu Erkek Öğrenci Yurdu’nda kaldığı belirtildi.

‘SON ZAMAN İSTANBUL’A GÖNDERDİK’

İsmini vermeyen bir yurt çalışanı, “Bu konuyla neden ilgileniyorsunuz? Çocuklar eğitim için Türkiye’ye geldi. Aileleri izin verdi. Bize emanet çocuklar. Evet, buradalar. (Tarsus yurt) Ama şimdi burada değiller. Nerede olduklarını bilmiyorum. İstanbul’daki bir kuruma gönderdik. Orada eğitim alıyorlar” dedi. Yurt çalışanı, çocukların İstanbul’da MENA adlı İslami dayanışma örgütünde olduğunu söyledi.

MENA İslami Dayanışma Derneği’nden bir yetkili, “Brezilyalı çocukların kurumlarında olmadıklarını ve bilgi veremediklerini” belirtti.

ELÇİLİK DİPLOMATLARI: POLİS SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR

Ankara’daki Brezilya Büyükelçiliği diplomatları, çocukların Türkiye’ye getirilmesi konusunun Brezilya Polisi tarafından soruşturulduğunu bildirdi. Diplomatik kaynaklar “Birçok ülkede olduğu gibi Brezilya’da da 18 yaşından küçük çocuklar ailelerinin izniyle seyahat edebiliyor. Brezilya’da birçok ülkenin dernek ve vakıfları bulunmaktadır. Türkiye’ye çocuk getiren vakıf ve dernekler polis tarafından soruşturuluyor. Elbette gençlerimizin de takipçisi olacağız. Türkiye’ye getirilen çocukların hiçbiri şu ana kadar büyükelçiliğimizle iletişime geçmedi.”

20 ÇOCUK AİLESİNE TESLİM EDİLDİ

Brezilyalı gazeteci Thalys Alcantara’nın verdiği bilgiye göre, Brezilya’da Abdülhakim Tokdemir ve ekibi tarafından yönetilen yurtta kalan 20’ye yakın çocuk, Brezilya güvenlik güçleri tarafından yurttan çıkarılarak ailelerine teslim edildi. Abdülhakim Tokdemir ve ekibi hakkında güvenlik ve polis soruşturması başlatıldı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu