Ekonomi

PPL Corp kazançları güçlü iletim gelirleriyle arttı

PPL Corp (NYSE:PPL), artan iletim geliri ve azalan işletme maliyetlerinin yardımıyla beklentileri aşarak ilk çeyrek kazançlarında artış bildirdi. Kentucky, Pennsylvania ve Rhode Island gibi eyaletlerde faaliyet gösteren enerji firması, yüksek satış hacimleri ve büyüyen müşteri tabanı sayesinde kazançlarını destekledi.

Şirketin veri merkezi pazarına doğru genişlemesi, finansal performansına önemli bir katkıda bulundu. CEO Vincent Sorgi, PPL’nin kısa süre önce Pennsylvania’da üç gigawatt’ın üzerinde yeni veri merkezi kapasitesi sağlamak üzere anlaşmalar yaptığını duyurdu. Önemli büyüklükte olan bu veri merkezlerinin her biri 50 milyon ila 150 milyon dolar arasında değişen sermaye yatırımları gerektirecek ve 2026 yılına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.

PPL, Pennsylvania’daki girişimlerine ek olarak Kentucky’de de her biri 300 ila 500 megavatlık projelerle daha küçük veri merkezi müşterilerini hedefliyor. Bu girişimler, kamu hizmetinden daha düşük düzeyde bir yatırım gerektirecektir. Sorgi, şebekedeki kapasite, güvenilirlik ve makul fiyatlı arazilerin mevcudiyeti gibi bölgelerin avantajlarının, üretken yapay zeka ve bulut bilişim gibi teknolojilerle ilgilenen veri merkezleri için cazip olduğunu vurguladı. Bu sektörler ABD elektrik talebinin canlanmasına katkıda bulunmuştur.

Şirket ayrıca altyapı iyileştirmelerine de odaklanıyor. Şebeke güvenilirliğini ve esnekliğini artırmak ve temiz enerji çözümlerini entegre etmek için bu yıl yaklaşık 3,1 milyar dolar yatırım yapıldı.

PPL’nin mali verileri bu stratejilerin olumlu etkisini yansıtmaktadır. İlk çeyrekte işletme giderleri %8 azalarak 1,76 milyar dolar olarak gerçekleşti. LSEG tarafından bildirilen 2,06 milyar dolarlık analist beklentilerinin üzerinde 2,30 milyar dolar gelir elde edildi. Düzeltilmiş bazda kazançlar hisse başına 54 cent olarak gerçekleşerek hisse başına 50 cent olan beklentiyi aştı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

egil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu