Ekonomi

Petrol, haftalık kaybının ardından sakinleşiyor

ABD ham petrolü, haftalık keskin kaybını telafi ettiği için Cuma günü %4’ten fazla kazandıktan sonra varil başına 71 doların üzerinde kaldı. ABD durgunluğu ve banka iflasları ile ilgili endişeler son zamanlarda piyasaları sarstı ve ham petrolü 2021’in sonlarından bu yana en düşük gün içi seviyesine itti.

Yatırımcılar bu hafta yılın ikinci yarısının nasıl şekillenebileceğine dair bir dizi görüş alacak. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Perşembe günü aylık anlık görüntüsünü yayınlayacak ve bunun öncesinde ABD Enerji Bilgi İdaresi kısa vadeli görünümünü Salı günü yayınlayacak. Dünyanın en büyük petrol üreticisi Suudi Aramco da karını açıklayacak.

Fed’in en sert sıkılaştırması ABD’de yavaşlama veya sakinleşme paniğini körüklediğinden, ham petrol bu yıl yaklaşık yüzde 11 düştü, ancak birçok yatırımcı artık politika yapıcıların faiz artırımlarını durdurmasını bekliyor. Düşüş, OPEC ve Rusya dahil müttefiklerinin sürpriz bir üretim kesintisine rağmen geldi. Bununla birlikte, söylenmesine rağmen Moskova’nın şu ana kadar arzını azalttığına dair çok az kanıt var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu