Yaşam

Nazi Dönemi Zulmünü Anlatan ‘Korku ve Sefalet’ Oyunu Seyirciyle Buluşuyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin katkılarıyla Nazi dönemi zulmünü anlatan ‘Korku ve Sefalet’ oyunu seyirciyle buluştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yaptığı yatırımların yanı sıra düzenlediği etkinliklerle de kültür sanata verdiği temeli sürdürüyor.

Kültürel ve sanatsal faaliyetler çerçevesinde, III. Reich’ın Endişesi ve Sefaleti adlı oyun Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluştu. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin katkılarıyla Güneş Tiyatro Atölyesi oyunları sahnelendi.

Seyirciler ayakta alkışladı

Nazi zulmünü anlatan Bertolt Brecht tarafından yazılan III. Reich’ın oyunu Korku ve Sefalet seyircilerden büyük ilgi gördü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen iki perdelik oyunun sonunda salonu dolduran seyirciler, oyuncuları ve emeği geçen herkesi dakikalarca alkışladı.

Oynanan Oyunun Özeti

III. Reich’ın Korkusu ve Sefaleti, Alman yazar Bertolt Brecht’in 1935-1943 yılları arasında sürgündeyken yazdığı bir oyundur. Oyunda, Nazi Dönemi’nde yaşayan Alman halkının günlük yaşamının 24 saatlik bir özeti anlatılmaktadır. . En çok korku ve ıstırap üreten bir yönetim altındaki farklı sosyal sınıflardan insanların tipik davranışlarını vurgulayan oyunda Brecht, Hitler’i çatal ve bıyığın tarif etmesi gibi modül kesimli anlarla seyircinin kaygı ve ıstırabı anlamasını sağlıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

alacakayaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu