Sağlık

Mecit Süerdem Anlattı, Astım KOAH’a Dönüşebilir mi?

prof. Mecit Süerdem “solunumtv” kanalında solunum sağlığı ile ilgili değerli bilgiler verdi.

Mecit Süerdem, KOAH’lı hastaların yaklaşık dörtte birinin aynı zamanda astım hastası olduğunu da belirterek, “Peki bu nasıl çok yüksek bir oran çünkü bu kadar. Nasıl oluyor da KOAH’lı kişilerin dörtte biri iki farklı hastalık olmalarına rağmen aynı anda astıma yakalanıyor? söz konusu

 

Bu Risk Faktörlerine Maruz Kalan Astım Hastalarında KOAH Olabilir

KOAH’lı hastaların yaklaşık dörtte birinin aynı zamanda astım hastası olduğunu da belirten Prof. köy hala astım hastası olduğu halde bioyakıt dediğimiz o maddeleri yakıp o dumanı solumaktadır. Astım kontrol altına alınabilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olmasına rağmen bu risk faktörlerine maruz kalan astımlı hastalar KOAH hastası olmaktadır. Böylece tedavileri zorlaşır ve hastalık kalıcı hale gelir. dedi.

prof. Mecit Süerdem: “On Hastamızdan Dokuzu Cihazı Doğru Kullanamıyor”

Astımın KOAH’a dönüşmesinin en değerli sebeplerinden birinin hastaların kullandıkları cihazları yanlış teknikle kullanmaları olduğunu anlatan Prof. Dr. Mecit Süerdem, “Bir örnek göstermek istiyorum. Cihazı sallayarak nefesimi verdim. Cihazı dudaklarımın arasına aldıktan sonra yavaş ve derin nefes alacağım ancak almaya başlar başlamaz cihazı aktif hale getireceğim. Bu yüzden tüpe basacağım ve tutabildiğim kadar nefesimi tutacağım. Sonra nefesimi boşaltacağım. Doğru teknik bu. Ama ne yazık ki her on hastamızdan dokuzu bunu yapamıyor” (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak: 2 Dakikada Solunum Sağlığı – Astım KOAH’a dönüşür mü?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu