Haber

Kayseri’de Katı Atık Transfer İstasyonu Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 3 ilçeyi kapsayan ve imalatı tamamlanan Katı Atık Transfer İstasyonunun Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacağını duyurdu.

Kayseri’de temiz ve yaşanabilir bir çevre vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Önder Büyükkılıç yönetimindeki, bünyesinde planlanan katı atık transfer istasyonlarından ikincisi olan Develi Katı Atık Transfer İstasyonunu hizmete açtı. Katı Atık Master Planı çerçevesinde. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Katı Atık Transfer İstasyonunun Develi İlçesi Reşadiye Mahallesi’nde 9 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00’te açılış töreniyle hizmete açılacağını duyurdu.

DEVELİ, YAHYALI VE TOMARZA’YI İÇERİYOR

Başkan Büyükkılıç, Develi, Yahyalı ve Tomarza ilçelerinden kaynaklanan evsel atıkların, devreye alınan aktarma istasyonu aracılığıyla katı atık düzenli depolama tesisine taşınacağını, ilçelerde oluşan atıkların ise Büyükşehir Belediyesi’nin tam uyumlu ve kontrollü atık depolama tesislerinde bertaraf edileceğini belirtti. sistematik depolama alanı.

10 BİN METRE KARE ALAN ÜZERİNDE HEYET İSTASYONU

Develi Katı Atık Transfer İstasyonunun 10 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini belirten Büyükkılıç, “Katı atık master planı çerçevesinde planlanan katı atık transfer istasyonlarının ikincisini devreye aldık. Tesisimiz” 2 adet bunker, 1 adet işçi binası, 1 adet kantar, aydınlatma sistemi bulunmaktadır. “Tesis sınırlarını çevreleyen sınır çitleri ve bu yapılar için gerekli betonarme imalatlar yapılmıştır. İnşaat işleri için 15 milyon TL, devri sağlamak üzere yakın zamanda aldığımız çekici ve dorseler için de 30 milyon TL olmak üzere toplam 45 milyon TL’lik yatırımı ilçelerimizin hizmetine kazandırdık” dedi.

Başkan Büyükkılıç, 2023 yılı itibarıyla 16 milyon kilogram evsel atığın aktarma istasyonu aracılığıyla taşınarak düzenli depolama tesisinde bertaraf edileceğini belirterek, “Proje kapsamında oluşan evsel atıkların nerede, nasıl ve ne biçimde olduğu sorunu ortaya çıkıyor. Devreye alınan tesis ile ilçelerin hizmet sınırları ve ilçe belediyeleri tarafından toplanacak depolar çözüme kavuşturuldu. “Büyükşehir Belediyesi, işletmeye aldığı aktarma istasyonu ile peyzaj, koku kirliliği ve çevre sorunlarına çözüm buldu. Yıllardır çözülemeyen belediye atıklarından kaynaklanan yangın” dedi.

İLK KATI ATIK TRANSFER İSTASYONU BÜNYAN’DA KURULDU

Geçtiğimiz yıl işletmeye alınan Katı Atık Transfer İstasyonu sayesinde Bünyan, Sarıoğlan, Özvatan, Felahiye ve Akkışla ilçelerinden kaynaklanan evsel atıklar, katı atık düzenlemesine tabi depolama tesisine taşınabiliyor. 5 ilçenin evsel atıklarının katı atık düzenlemeli depolama tesisine nakledildiği Bünyan ilçesi bitiminde hizmete açıldı. – KAYSERİ

haber-kumluca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu