Haber

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu’nun düzenlediği sergi açıldı

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu tarafından hazırlanan “Geçmişten Günümüze 100 Japon Tasarımı” sergisi Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi’nde açıldı.

Etkinliğe Japonya’nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi’nin yanı sıra Pakistan İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Danish Mehmood ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Vekili Dorota Andrzejak ile sanatseverler katıldı.

Açılışa katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 30 yıl önce teknoloji denilince herkesin aklına Japonya’nın geldiğini vurgulayarak, “Orada üretilen teknolojik ürünler ve tasarımlar, tüm dünyanın bir adım olarak değerlendirdiği onurlu bir aşamaydı. Bugün bu sergide Japonya-Türkiye ilişkilerinin yüzü sergileniyor.” “Yıllık süreci okuma ve değerlendirme fırsatı bulacağız.” söz konusu.

Yıldız, Japonya’nın depremle ilgili deneyimlerini değerlendirmek üzere yakın iş birliği içinde olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:

“Japonya-Türkiye ilişkilerinde bundan sonra elbette teknolojiyi daha çok konuşacağız. Önümüzdeki dönemde kültürel, ekonomik ve teknolojik iş birliğinin yanı sıra nanoteknoloji ve yapay zekayı da tartışacağız. Bunların ikili ilişkileri güçlendireceğine inanıyorum. Japonya ve Türkiye’nin karşılıklı işbirliği.” “

Başkonsolos Kasahara, Japonya’nın savaş sonrası yaşadığı ekonomik büyüme ve değişimin stantta görülebildiğine dikkat çekerek, “Bu sergide bu değişimler arasında yer alan tasarım temasına odaklanıyor ve günlük ihtiyaçlara, araç ve hizmetlere yer veriyoruz. Savaş sonrası dönemde ve günümüzde Japon halkının hayatına renk katıyoruz.” dedi.

Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilere değinen Kasahara, “İki ülke arasındaki ilişkilerin başlangıcından bu yana, zaman içinde sadece bu sergiye konu olan tasarımlar değil, pek çok şey değişti. Ancak iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri de değişti. iki ülke hiç değişmedi, hatta daha derin ve samimi bir bağ geliştirdiler.” “Bu dostluğun önümüzdeki 100 yılda da devam etmesini canı gönülden diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ziyaretçilere açılan stant, 3 Mart tarihine kadar görülebilecek.

Japon yapımı mobilya, elektronik, sofra takımları, mutfak eşyaları, giyim aksesuarları ve diğer günlük yaşam eşyalarından örneklerin sunulduğu sergide, 1990’lı yıllarda Türkiye’de yaygın olarak kullanılan taşınabilir kaset çalarlar, gameboylar, CD çalarlar ve atari cihazları, oyuncakların, kalemlerin ve kameraların yanı sıra. ve kırtasiye malzemeleri de dahildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu