Ekonomi

İGSAŞ ile Kocaeli Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

İGSAŞ ile Kocaeli Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşma sağlanarak iki kurum arasında bilimsel araştırma, eğitim ve uygulama alanlarında ortak projeler gerçekleştirilecek. Bu işbirliği aynı zamanda ülkenin ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesini de amaçlıyor.

Gübre sektörünün önde gelen şirketlerinden İGSAŞ, nitelikli iş gücü sağlama ve sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde Kocaeli Üniversitesi ile üniversite-sanayi işbirliğinde çalışma başlattı. İki kurum arasındaki iş birliği protokolü 9 Kasım 2023 tarihinde İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal ile Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.

Kocaeli’de düzenlenen protokol töreni; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Öğüt, SEM Direktörü Prof. Dr. Arif Özkan, TTO Müdürü Doç. Dr. Mihriban Civan, Dr. Bahar Kutluk ve İGSAŞ yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İki kurum arasında imzalanan protokolle Ar-Ge çalışmalarına akademik destek sağlanması, ortak bilimsel araştırmalar yapılması, araştırma sonuçlarının ortak kullanılması, üniversite ve sektör bazlı çalışmalar yapılarak ortak deneyimlerin paylaşılması, staj olanakları sunulması amaçlanıyor. öğrencilere, İGSAŞ çalışanlarına ise yüksek lisans ve doktora imkânı sunmak.

Protokolde ayrıca tarafların ortak eğitim faaliyetleri, bilimsel ve teknolojik araştırmalar ile laboratuvar, test ve karakterizasyon altyapılarının ortak kullanımı da yer alıyor. Ayrıca makale, beyanname, patent gibi konularda tarafların hukuki haklarını koruyan kararlar da bulunmaktadır.

“Akademik bilgiyi sanayinin gücüyle birleştireceğiz”

İmza töreninde konuşan İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “Akademik dünyanın en seçkin temsilcilerinden biri olan Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu protokolün şehrimize ve şehrimize bilimsel ve teknolojik faydalar sağlayacağına inanıyorum. Üniversitedeki akademik bilgi birikimini sanayinin gücüyle birleştirerek ülkemize, Akademik ve Üniversite öğrencilerimizin dinamizmini, bilimsel bakış açısıyla iş dünyamızla buluşturacağız, İGSAŞ olarak gençlerimizin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan, küresel ölçekte nitelikli, topluma ve ülkeye yararlı, ulaşmak istediği hedeflere hazırlıklı bireyler olarak, bu duygu ve inançla işbirliğimizin hayırlı olmasını diliyoruz. “Tüm akademisyenlerimize ve öğrencilerimize başarılı ve verimli bir süreç diliyorum” dedi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Üniversitesi’nin iş dünyası ile kurduğu işbirliğine bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, “İGSAŞ ile çok kapsamlı ve son derece faydalı olacağını düşündüğümüz bir protokol imzaladık. Uygulayacağımız Ar-Ge çalışmaları, staj olanakları ve özel projeler sayesinde öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz iş dünyasıyla çok daha yakın çalışma fırsatı bulacak.Kocaeli Üniversitesi olarak üniversite-sanayi işbirliğini her zaman ön planda tutuyor ve bunu bir proje olarak görüyoruz. çok değerli bir başarı. Yıldızlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hakkı Yıldız’a bu değerli katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. “İGSAŞ Generali İlkay Ünal ve İGSAŞ yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu