Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kahramanmaraş depreminden etkilenen gençlere yönelik spor faaliyetleri düzenledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen ve ‘yüzyılın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından gençlere ve çocuklara yönelik birçok spor etkinliği düzenledi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Sporun gençler ve çocuklar için eğlencenin yanı sıra rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi de var. Bu vesileyle Bakanlık olarak depremden etkilenen gençlere ve çocuklara destek olduk. Sporla normalleşme sürecini hızlandırarak eğitim faaliyetleriyle sosyalleşin.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı, deprem sonrası toparlanma sürecinde bölge vatandaşlarına aktif olarak spor imkânı sundu. Depremden etkilenen bölgelerde; Futboldan basketbola, yüzmeden tenise, oryantiringden atletizme kadar birçok spor dalında gençlere ve çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendi.

Depremin insanlar üzerindeki fiziksel ve psikolojik olumsuz etkilerini azaltmak ve spor eğitimlerine devam etmek amacıyla “Yüzemeyen Kimse Projesi” kapsamında kullanılan 8 adet portatif havuz Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya gönderildi.

Farklı branşlarda turnuvalar düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, deprem bölgelerindeki çocukların depreme bağlı ruhsal travmalarının hafifletilmesi ve normalleşmelerine katkıda bulunmak amacıyla görev üstlendi. Farklı branşlarda 257 antrenör ve 257 istekli gencin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvalara aralarında çocuk ve gençlerin de bulunduğu toplam 4.652 kişi katıldı.

Mahalle Özel Ligi projesine katılan her çocuk için; Spor çantası, eşofman, yağmurluk, çorap, havlu, şort, tişört ve spor ayakkabıdan oluşan ekipman yardımı yapıldı.

Depremden etkilenen bölgelerde Evin Sultanları (Voleybol), Sokaklar Bizim (3×3 Basketbol), Memnun Çarşamba, SHÇEK, Diyanet, GSB Spor Okulları, GSB Manisiz Spor Okulları, Anadolu Yıldızlar Ligi ve Run While You Can spor projeleri hayata geçirildi. devam etti.

Hatay depreminde hayatını kaybeden ANALİG Koordinatörü Osman Bayraktar anısına 2023 ANALİG Sezonuna Osman Bayraktar adı verildi. Bu düzenlemeyle deprem bölgesindeki illerde normalleşmeye katkı sağlamak amacıyla; Şampiyona maçları yüzme, karate, oryantiring, masa tenisi, tenis ve atletizm spor dallarında gerçekleştirildi.

Bakan Bak: “Sporun iyileştirici etkisi var”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı açıklamada sporun iyileştirici gücüne vurgu yaptı. Bakan Bak, deprem sonrası hayatın normale dönmesi ve depremin insanlar üzerindeki olumsuz fiziksel ve psikolojik etkilerinin azaltılması amacıyla sporun gücünden yararlanmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Sporun gençler ve çocuklar için eğlencenin yanı sıra rahatlatıcı ve iyileştirici etkisi de var. Bu vesileyle Bakanlık olarak depremden etkilenen gençlerin ve çocukların normalleşme süreçlerini spor ve eğitim faaliyetleriyle hızlandırarak sosyalleşmelerine destek olduk. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlığı için deprem bölgesinde çalışan herkese teşekkür ederiz.” Şükranlarımı sunuyorum.”

Bu süreçte Türk halkının ve spor camiasının bir araya gelerek birlik ve beraberlik örneği sergilediğini belirten Bakan Bak, “Spor dünyası depremzedelerimiz için tek yürek oldu. Şükranlarımı sunuyorum. Sporumuzun her paydaşı, yaraların sarılmasında gösterdikleri dayanışma ruhu için bizi güçlü kılan bu birlik ve beraberlik, “Birlikteliğimizin sonsuza kadar sürmesini diliyorum” dedi. – ANKARA

haber-golova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu