Haber

Dikili Kitap Günleri Başladı

izmirDikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi (YAYKOOP) işbirliğiyle 29 Temmuz-6 Ağustos tarihlerini kapsayan 2. Dikili Kitap Günleri, 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açtı.

Dikili Belediyesi ve YAYKOOP işbirliğiyle düzenlenen 2. Dikili Kitap Günleri okuyucuları ile buluştu. 6 Ağustos’a kadar devam edecek etkinlik 75. Yıl Parkı’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Dikili ve ilçe dışından çok sayıda vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği kültür şenliğinin ilk gününde CHP Meclis Küme Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, İzmir Uzman Yardımcısı Polat, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, YAYKOOP Yürütme Konseyi Başkanı Elif Akkaya açılışı gerçekleştirdi. birlikte kurdele.

TÜRKAN ŞORAY İLE GÖRÜŞTÜ

Açılış konuşmalarının ardından 2. Dikili Kitap Günleri’nin onur konuğu Türk sinemasının ‘Padişahı’ ünlü sanatçı Türkan Şoray, “Hayattan Neler Var” konulu söyleşisinde sevenleriyle buluştu.

BAŞKAN KIRGÖZ: “KÜLTÜR VE SANAT KENTİ OLMAK AMACIYLA EMİN ADIMLAR ATIYORUZ”

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz törende şunları söyledi:

“Belediyecilik hizmetlerimiz kapsamında altyapı ve üstyapı çalışmalarımızın yanı sıra sosyalist belediyecilik anlayışıyla sosyal ve kültürel projelere de önem veriyoruz. Dikili tarihinde bir ilk olarak düzenlediğimiz Dikili Kitap Günlerini yaygınlaştırdık. geçen yıl ‘Kitap Dikili’de Güzel’ sloganıyla bu yıl YAYKOOP ortaklığıyla yola çıkan Dikili’miz, ışığıyla her zaman Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve emanet ettiği cumhuriyetimizin yanında yer almıştır. Bu bilinçle kültür sanat kenti olma yolunda somut adımlar atmaya devam edeceğiz.9 gün boyunca 65 yayınevi stantları binlerce kitap seçeneği sunacak güzeller güzeli Dikili 2. Dikili Kitap Günleri’nde edebiyatın konuşulacağı Ülkemizin sokaklarında konuşulacak, şiirler okunacak, müzik sesleri duyulacak, ülkemizin nadide sanatçı, yazar, şair ve siyasetçilerini vatandaşlarımızla söyleşi ve imza etkinliklerinde buluşturacağız.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

haber-lacin.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu