Ekonomi

Citi, Royal Caribbean tahminlerinin ‘aşırı iyimser’ olduğunu söyledi

Kruvaziyer şirketlerinin hisseleri, Royal Caribbean’ın (RCL) en son üç aylık mali sonuçlarını açıklamasından sadece bir gün sonra Cuma günü düştü ve başlangıçta geleceğe yönelik olumlu gelir tahmini nedeniyle sektör için değerde bir artışa yol açtı.

Şu anda RCL hisseleri %4’ün üzerinde, Carnival Corporation (CCL) hisseleri %2’nin üzerinde ve Norveç Cruise Line (NCLH) hisseleri %1,2’nin üzerinde kayıplar yaşadı.

Citi analistleri, şirketin kazanç açıklamasının ardından bir raporda RCL hisseleri için fiyat hedefini 148 dolardan 153 dolara yükseltirken, hisse senedi için satın alma tavsiyesini sürdürdü. Piyasanın beklentilerinin oldukça iyimser olduğunu belirttiler.

“Şirketin faaliyet gösterdiği tüm alanlardaki güçlü performansına rağmen, RCL hisseleri Perşembe günü piyasada beklenmedik bir şekilde istikrarlı kaldı (S&P 500 endeksindeki %1,25’lik artışla karşılaştırıldığında). Bu istikrar muhtemelen önümüzdeki dönemde oldukça iyimser beklentilerden kaynaklanıyor. duyuru” yorumunu yaptılar.

Yatırımcıların, özellikle 2024’e kadar mevcut yolcu yolculuğu günü başına net gelirde beklenen yavaşlamaya odaklanarak tahminleri inceleyeceklerini öngörüyorlar.

“İlk çeyrekte artan doluluk oranına göre düzeltmeler yapıldıktan ve ikinci çeyrekten itibaren daha güçlü geçen yıl karşılaştırmalarına göre, yolcu yolculuğu günü başına mevcut net gelir beklentileri 2019’a kıyasla yıl boyunca nispeten sabit kalıyor. Ek gelir artışı potansiyeli de var Fiyatlandırma gücündeki mevcut yükseliş eğilimi devam ederse.” “

Hisse fiyatlarındaki düşüşe rağmen Citi, “tüketicinin gemi seyahati tatillerine olan ilgisinin arttığını ve RCL’nin markalaşmasının, stratejik planlamasının ve operasyonel performansının kusursuz olduğunu” savunuyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu