Haber

BODRUM’DA DEPREM ÖĞRENCİLERİ OKULLARA KAYDOLUYOR

KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen depremin ardından bölgeden tahliye edilen 3 binden fazla depremzede Muğla’nın Bodrum ilçesine getirilirken, bugüne kadar depremden etkilenen 75 öğrenci ilçedeki okullara kaydını yaptırdı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye yardım için seferber oldu. 3 binden fazla depremzede Bodrum’a getirildi. Depremzedelerin çoğu otellere yerleştirildi. Bu kapsamda Bodrum’a gelen depremzedelerin eğitimden geri kalmaması için öğrenciler okullara kayıt olmaya başladı. Bölgedeki okullara 75 depremzede öğrenci kaydı yapılırken, kayıtların artacağı belirtiliyor. Öte yandan bölgeye gönderilmek üzere Halk Eğitim Merkezi’nde çocuklara tulum dikilmeye başlandı.

‘KAYIT OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, depremden etkilenen 75 öğrencinin okullara kayıt yaptırdığını bildirdi. Merkezlerimiz var, tüm okullarımız kayıtlara açıldı. Mağdurlar modülü açıldı, o modül üzerinden çocuklarımızın kaydını yapıyoruz. Çocuk kitapları açısından bir sıkıntı yok. Her türlü kitap Milli Eğitim Bakanlığımız aracılığıyla aktarılmaktadır. Şimdiye kadar toplam 75 çocuk kayıt yaptırdı. Uyum merkezimizde okul öncesi eğitim alanı oluşturduk. “Aileler burada ihtiyaçlarını karşılarken, oyun alanında çocuklara çocuk gelişimine uygun oyunlar oynanıyor. Rehberlik ve araştırma merkezi kurduk. Burada rehber öğretmenlerimiz aracılığıyla ailelere psikososyal eğitim veriliyor. Otellere de bu ekibi yönlendiriyoruz. H Alk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde ağırlıklı olarak çocuk tulumu üretimi yapılıyor. 3 günde 70 adet çocuk tulumu üretildi. Çocuk tulumlarını deprem bölgesine ulaştıracağız. Sınırlı da olsa çadır üretimi yapılıyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu