Haber

BM Libya Özel Temsilcisi Bathily Cezayir’de “Libya’daki durumu” görüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily, Cezayir’de “Libya’daki durumu ve seçimlerin yapılması konusunu” görüştü.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkeye çalışma ziyareti gerçekleştiren BM’nin Libya Özel Temsilcisi Bathily, başkentte Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra ile görüştü.

Libya’daki durumun ele alındığı Lamamra-Bathily görüşmesinde, Libya’da seçimlerin yapılması için gerekli koşulların sağlanmasına yönelik çabaların vurgulandığı kaydedildi.

Öte yandan Bathily, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün Lamamra ile Cezayir’de görüştüm. Görüşmede Libya’daki kriz, komşu ülkelere etkisi ve çıkış yolları hakkında kapsamlı istişarelerde bulunduk. Mevcut siyasi krizin.” terimleri kullandı.

Söz konusu görüşmede, Libya’da 2023 seçimlerinin yapılması ve ülkede istikrar ile sürdürülebilir barışın sağlanması için gerekli analizlere ulaşmak için bölgesel ve uluslararası düzeydeki çabaların değerinin önemli olduğunu belirten Bathily, Cezayir’in üye olarak komşu ülke, Arap Birliği ve Afrika Birliği’nin bir kısmı Libya’da. Dünyadaki krizin analizi noktasında BM’nin çabalarını güçlendirmesinin değerli olduğunu vurguladı.

aladag-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu