Ekonomi

Balık tezgahlarında palamutun yerini palamut alıyor

Kocaeli’nde balık tezgahlarında bol miktarda yaban mersini var. Ağırlıkları 50 ile 100 TL arasında değişen Zinekop, vatandaşların en çok tercih ettiği balık türü oldu.

Geçtiğimiz aylarda denizden bol bol çıkan palamut, şimdi yerini zinniakop ve hamsiye bıraktı. Kocaeli’de tezgahlar sezonun en lezzetli balıkları ile süslenirken en çok tercih edilen ilaç ise ağırlığı 50 ile 100 TL arasında değişen zinekop oldu. Çinekopu’yu Karadeniz hamsisi ve istavrit izledi. Tezgahları süsleyen balıkların arasında her yıl olduğu gibi bu yıl da lüfer yer aldı.

“Çeşitli stantlar var”

Balık tezgahlarında çeşitliliğin arttığını belirten Balıkçı Kemal Bineklioğlu, “Balık fiyatları normal piyasanın altında seyretmeye başladı. Lüferin bolluğu balık fiyatlarını geri getirdi. Lüferin fiyatı 50 ile 100 TL arasında değişiyor. lüferin tanesi 60 – 70 TL’ye satılıyor.”

Kemal Bineklioğlu, tezgahlarda bol miktarda gypsophila bulunduğunu belirterek, “Şu anda en popüler balık zinekop. Çingene balığı hem bol hem uygun. Fiyatı 50 liradan başlayıp 100 liraya kadar çıkıyor. “

“Tarih Bunu Yazmadı”

Bir diğer balıkçı Mehmet Balcı, “Şu anda palamut rağbet görüyor. Sezona palamutla başladık. 1 kiloluk palamuttan 4 tanesini 100 liraya sattık ki bu da çok uygun oldu. Halkımız da severek tüketti. Palamut azalmaya başlayınca çinekop devreye girdi. Zinekopun bu fiyatlara son 10 yılda düştüğünü görmedim. Zinekop hamsi fiyatının altında mı bilmiyorum. Tarih bunu yazmadı” dedi. – KOCAELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu