Haber

Ardahan’da kar yağışı etkili oldu

Ardahan’da kar yağışı etkili oldu

ARDAHAN – Ardahan’da gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 8 santimetreye yaklaşırken, Ardahan kent merkezinde kartpostallık görüntüler oluştu.

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde sıcak günler yaşayan Ardahan’da kar sürprizi yaşandı. Kar yağışının ardından kent merkezi bembeyaz oldu. Aralıklarla etkili olmaya devam eden kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, bazı işletme sahipleri ellerinde küreklerle karı temizlemeye çalıştı.

“Mart ayı kar yağışıyla kapıya dayanacak” sözünü hatırladıklarını söyleyen Hayrettin Hanoğlu, “Kar yağışı bizim için çok önemli. Ülkenin bu kara ihtiyacı var. Çünkü bu bölgenin ana kaynağı tarım ve hayvancılık. Hayvancılık, meraların su ihtiyacını oluşturuyor. Bu nedenle kar çok önemli. “Deprem felaketlerinden derin üzüntü duyuyoruz. Ve kuraklık bir felakettir. Bu nedenle bu bölgenin kar yağışına çok ihtiyacı var. Mart ayının ilk günlerinde yağan kar, ‘Mart size kapıdan dışarı bakıp kazma kürek yaktıracak’ sözünü hatırlattı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu