Haber

Akşener, İYİ Parti TBMM Grup Toplantısında konuştu Açıklaması

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, “Sayın Erdoğan ne zaman Cumhur İttifakı’ndan bunalsa sağ olsun, dönüp bize selam çakar. Cevabını biliyor olsa da aynı soruları ısrarla sorar. Aynı davetleri bir umut ısrarla tekrar eder.” dedi.

Akşener, partisinin TBMM Küme Toplantısı’ndaki konuşmasına, Düzce’de meydana gelen zelzelede yararlanan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunarak başladı.

Terör örgütü PKK/YPG’nin İstiklal Caddesi, Gaziantep Karkamış, Öncüpınar Sınır Kapısındaki saldırılarında şehit olan güvenlik personeli ve vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Akşener, milletin bu akınlar karşısında dimdik durduğunu, yanan yüreğinin acısını kalbine gömdüğünü ve terörün bir an evvel bitmesini istediğini söyledi.

Terörle uğraşın sulandırılıp iç siyaset mezesi yapılmasının PKK/PYD/YPG terörü kadar tehlikeli olduğunu lisana getiren Akşener, “Çünkü terörle mücadele bir devlet meselesidir ve günlük siyasi hesaplara araç edilemez. Şayet bu konu üzerinden siyaset devşirmeye çalışanlar olursa onlara asla fırsat vermeyeceğiz. ve her ne kadar iktidardan aynı duruşu göremesek de biz memleketimiz için hayati olan bu meseleye de devlet ciddiyetiyle bakmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Akşener, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Irak ve Suriye’nin kuzeyine yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nı çok başarılı halde gerçekleştirdiğini, hudut güvenliğini tehdit eden teröristlere ilişkin 89 gaye ile 184 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bu muvaffakiyetin tarihin her periyodunda olduğu üzere muzaffer Türk ordusunun başarısı olduğunu vurgulayan Akşener, fakat terörle çabada her şeyin ordu ve polisten beklenmemesi gerektiğini kaydetti.

Meral Akşener, iktidarın güvenlik güçlerine alan açması, operasyonun tüzel, siyasi ve milletlerarası yerini hazırlaması, bölgedeki hakim güçlerle oturup diplomasi kanallarını aktif biçimde kullanması gerektiğini söz etti. Bunu yapamayan iktidarın Suriye ve Irak’tan ülkeye uzanan terör tehdidini ve sızmaları engelleyemeyeceğini söyleyen Akşener, bunun örneğinin İstiklal Caddesi’ndeki terör atağında yaşandığını savundu.

İstiklal Caddesi’ndeki saldırı üzerine iktidarın şehitlerin intikamını almak için Pençe-Kılıç Harekatı’nı başlattığını lisana getiren Akşener, şöyle konuştu:

“İktidarın devlet idaresiyle ilgili önemli bir müktesebat ve liyakat sorunu olduğundan atladığı bir şey var, devlet intikam almaz. Zira, kadim devlet geleneklerimizden nasibini alanlar çok yeterli bilir ki devletin intikam almasına gerek kalmaz. Zira devlet, şefkatiyle koruyup kolladığı milletine ziyan vermeye niyetlenenler için daha onlar harekete geçemeden gerekeni yapar. Lakin bunun için devleti hakkıyla yönetim eden bir iktidarın olması gerekir.

Eğer ki terör bugün 5 yaşındaki bir yavrumuzun hayatını karartıyorsa, 22 yaşındaki gencecik bir öğretmenimizi ortamızdan alıyorsa okullarımızın kapanmasına sebep oluyorsa iktidar çıkıp da terörle uğraşta Türk devletinin gücüne yakışır bir muvaffakiyetten kelam edemez. Şayet nitekim terörle çaba etmek istiyorsanız bu sıkıntının sonlarımızın güvenliğiyle, uygulanan açık kapı siyasetiyle, insan kaçakçılarıyla ve ülkemize yönelen denetimsiz göç dalgası ile direkt alakalı olduğunu artık kabul edin.”

“Seçimini Sisi’den yana kullanmaya karar vermiş”

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesine değinerek, “Sayın Erdoğan’ın gösterdiği derin muhabbetten anlıyoruz ki yeni bir dostluğun kıvılcımı çakıldı. Mavi Vatan’daki çıkarlarımızın bile yumuşatamadığı Sayın Erdoğan’ı demek ki futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşşar Esad’la birlikte maça giderlerse şaşırmayın.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce Sisi ile ilgili yaptığı açıklamaları içeren videonun gösterilmesinin ardından konuşmasına devam eden Akşener, “Bu defa öyle ‘Kandırıldım. Sisi kardeşimle ortamıza girdiler. Yeni sayfa açıyorum’ diye işin içinden sıyrılamazsın. Önce çıkıp bu başarısızlığın sorumluluğunu alacaksın, milletimizden özür dileyeceksin. Çıkacaksın, ‘Kişisel kaprislerime kapıldım, yanılgı yaptım, İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı’nı darbecilikle suçladım, ben bu hatayı yapmasaydım Doğu Akdeniz’de, Mısır’la Yunanistan değil, biz anlaşabilirdik’ diyecek ve milletten özür dileyeceksin. Sonra da milletimizin sandıkta açacağı yesyeni sayfayı oturup izleyeceksin. Fakat elini çabuk tut. Zira millete vereceğin hesaba çok az kaldı.” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz geleceği elinden alınan çocuklarımızla ittifak kurarız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti ve Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarını anımsatan Akşener, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz, Sayın Erdoğan ne vakit Cumhur İttifakı’ndan bunalsa sağ olsun, dönüp bize selam çakar. Cevabını biliyor olsa da aynı soruları ısrarla sorar. Aynı davetleri bir umut ısrarla tekrar eder. Rahmetli Cem Karaca’nın dediği üzere ‘umar ha, umar umar…’ Bizim için hava beğenilen. Bizim kararımız muhakkak, irademiz net. Zira bizim ittifakımız milletin sinesinde, milletimizin vakur ve güçlü varlığıyladır. İstibdada mahkum olmayacağını haykıran o büyük hürriyet ruhuyladır. Milletimizi tarih boyunca var eden haklı ve gerçek itirazıyladır.

Biz geleceği elinden alınan çocuklarımızla ittifak kurarız. Kayyum rektöre karşı duran hocalarımızla, Seyahat Park’ında toplanan gençlerimizle, doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen cefakar insanımızla ittifak kurarız. Biz, baskıya boyun eğmeyen, şahsiyetini satmayan, zalimin eteğini öpmeyip yolsuzluk ağlarını deşifre etmekten geri durmayan özgür gazetecilerimizle ittifak kurarız. Kirli çıkar şebekelerine girmektense daha az ama helal kazanmaya razı olan esnafımızla, alın terine haram karıştırmamış işçilerimizle ittifak kurarız.”

İYİ Partinin, Türkiye’nin demokratikleşmesi davasının neferi olduğunu söz eden Akşener, “kumar masasına oturmaya en küçük bir niyetlerinin olmadığını, dış politikada zar atmadığını, ekonomide rulet oynamadığını, devlet yönetiminde kupon yapmadığını, hukukta tombala çekmediğini, milletinin geleceğiyle de asla bahse girmeyeceğini” söyledi. Akşener, şöyle devam etti:

“Sayın Erdoğan ve küçük ortağının oturduğu masa o denli bir kumar masasıdır ki saray her vakit kazanır. Ortaya sürülen kimi vakit Türk ordusu olmuştur, kimi vakit hudutlarımız. Kimi vakit Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz masadadır, kimi vakit da İhvan-ı Müslimin. Kimi vakit Filistinliler masaya sürülür, kimi vakit da Ukraynalılar. Bu masada, bazen Kürtler üzerine kumar oynanır, bazen de Türkler. Yani, bu hileli oyun her daim kasanın kazandığı, kazanamadığı yerde ise oyunun bozulduğu ve kurallar ne olursa olsun daima milletimizin ütüldüğü kirli bir oyundur.

Onların kumar masası işte budur. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa işte budur. Bu masa, bizim gözümüzde 20 yıldır birebir masadır. Bu masa dün de bir kumar masasıydı, bugün de bir kumar masasıdır. Heveslenenler için üzgünüm lakin bizim o masaya oturmaya hiç niyetimiz yok. Zira biz, o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz. Bu da bu türlü biline.”

“En yüksek faiz oranını vererek tarihe geçti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yıl önce üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomi modeli müjdesi verdiğini anlatan Akşener, yeni ekonomi modelinde politika faizi indirildiğinde diğer faizlerin de sihirli bir şekilde düşeceğine inanıldığını, ancak Eurobond faizinin, tarihi rekor kırarak yüzde 10’a çıktığını kaydetti. Akşener, “Faizle çabada tarih yazdığını tez eden Sayın Erdoğan, en yüksek faiz oranını vererek tarihe geçti.” ifadesini kullandı.

Enflasyondaki artışa da değinen Akşener, “TÜİK’in rakamlarına göre bile enflasyon yüzde 85 buçuğa dayandı. Yıllık gıda enflasyonu yüzde 99’a yükseldi. Bir de bütün bunların üzerine elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artışı da ekleyince yüksek maliyetlerin altında kalan esnafımız artık düpedüz can çekişiyor.” şeklinde konuştu.

“Elinde diploması olan 600 bin öğretmeni atayacağız”

Akşener, yarın kutlanacak Öğretmenler Günü’ne değinerek eğitimde yaşanan sıkıntıları anlattı. Öğretmenlerin öneminin sadece bir gün hatırlandığını ve daha sonra unutulduğunu ileri süren Akşener, konuşmasının bir bölümünde Canan Yılmaz adlı bir öğretmeni kürsüye davet etti.

Yılmaz’ın akabinde konuşmasına kaldığı yerden devam eden Akşener, iktidara geldiklerinde Cumhuriyetin 100’üncü yılının erdemine 100 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını, eğitim fakültesinden mezun ve elinde öğretmenlik diploması olan 600 bin öğretmenin atamasını da kademeli olarak gerçekleştireceklerini söyledi.

Akşener, bu doğrultuda birinci etapta 250 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını, köy okullarını tekrar açacaklarını, 4+4+4 sistemine son verip ilkokulu tekrar 5 yıl yapacaklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu